Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.03.2019.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Komercijalna banka Banjaluka na Kopaonik Business Forumu - Prioritet digitalizacija bankarskog sektora

Boško Mekinjić
Završen je XXVI Kopaonik business forum koji je tokom četiri dana trajanja, okupio više od 1.300 učesnika, 162 panelista, 2 specijalna gosta, među kojima su učestvovali vladini zvaničnici, eminentni profesori, bankari, privrednici, domaći i strani investitori, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Centralna tema ovogodišnjeg foruma je bila "Snažan rast kao imperativ", a na temu kako digitalizacija utiče na tansformaciju bankarskog sektora, govorilo se na panel diskusiji "What industry 4.0 can (and cannot) do for banking industry transformation", na kojoj je kao panelista učestvovao i dr Boško Mekinjić, predsjednik Udruženja banaka BiH i predsjednik Uprave Komercijalne banke Banjaluka.

Mekinjić je govorio o stanju bankarskog sistema BiH, perspektivama daljeg razvoja bankarskog sistema, zakonskoj regulativi koja reguliše ovu oblast, te izazovima koje donosi digitalizacija bankarskog sistema i četvrta industrijska revolucija.

- Osim digitalizacije bankarskog sistema kao jednog od prioriteta, imperativ je očuvanje povjerenja i stabilnost bankarskog sistema - istakao je Mekinjić.

Dodao je da će se banke u BiH osim napređenja digitalnih servisa, u narednom periodu u značajnoj mjeri oslanjati i na tradiocionano bankarstvo u skladu sa potrebama klijenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.