Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.03.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

VLADA ZDK: Nismo odgovorni za zastoj projekta Plava voda

(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Povodom informacija u vezi sa zastojem u realizaciji projekta Regionalni vodovod Plava voda, iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona je saopćeno je da je zastoja došlo zbog zahtjeva JP Vodovod i kanalizacija, odnosno Grada Zenice, za izmjenu cijevnog materijala za glavni cjevovod koji je upućen u toku 2018. godine, u fazi kada je trebalo početi sa raspisivanjem tendera.

Drugi razlog zastoja je zvanično odustajanje Općine Vitez od učešća u ovom regionalnom projektu, nakon čega je nastala potreba da se troškovi raspodjele na sve ostale učesnike, a što iziskuje provođenje novih procedura u smislu zaduživanja kod EBRD-a, kao i donošenje odluke Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, stoji u saopćenju.

Ugovor o garanciji za kreditno zaduženje za izgradnju Regionalnog vodovoda Plava voda biće potpisan od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona kada garancije za povrat kredita obezbijedi Fond za zaštitu okoliša FBiH, koji će učestvovati u otplati kredita zajedno sa Zeničko-dobojskim kantonom i Gradom Zenica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.