NavMenu

Električni Jaguar I-Pace evropski automobil godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.03.2019. 08:08
Komentari
Podeli
Električni Jaguar I-Pace proglašen je automobilom godine u ovogodišnjem žiriranju za nagradu European Car of the Year.

Jaguarov električni SUV visokih performansi trijumfovao je ispred ostalih šest finalista – Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class i Peugeot 508 – i bio je jedino vozilo u užem izboru koje se može pohvaliti nultom emisijom. Žiri Evropskog automobila godine sastoji se od 60 novinara iz 23 države, a nagrada prepoznaje tehničke inovacije, dizajn, performanse, efikasnost i vrijednost za uloženi novac.

- Naše prvo električno vozilo je takođe prvi Jaguar koji osvaja titulu Evropski automobil godine. I-Pace je dizajniran i konstruisan u Velikoj Britaniji - sa čistog lista papira. To je tehnološki najnaprednije električno vozilo i pomjera granice u automobilskom svijetu. Pobjednički evropski automobil godine je čast i pravo priznanje za ono što je napravio naš tim svjetske klase - kaže Ralf Speth, izvršni direktor kompanije Jaguar Land Rover.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, Jaguar I-Pace je postigao veliki svjetski prodajni uspjeh, sa više od 8.000 isporuka do danas - 75% od toga kupcima u Evropi. Konstruisan je tako da u potpunosti iskoristi električni pogon i aluminijumsku arhitekturu, nudeći performanse sportskog automobila i praktičnost SUV-a. Punjenje je olakšano korisnicima koji koriste Jaguar uslugu javnog punjenja, a pristupa joj se preko namjenske aplikacije ili pomoću RFID ključa.


Uz prilagođene pakete punjenja i tarife uključene u jednostavan mjesečni račun, I-Pace klijentima omogućava pristup na više od 85.000 punktova širom Evrope. Otkako je predstavljen - prije godinu dana, I-Pace je širom svijeta osvojio 55 nagrada, uključujući titule Automobil godine u Njemačkoj, Norveškoj i Velikoj Britaniji, Električno vozilo godine BBC magazina TopGear, Kineski zeleni automobil godine i Autobestovu nagradu ECOBEST.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.