Izvor: eKapija | Srijeda, 06.03.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Slovačka želi da finansira pilot projekte energetske efikasnosti u RS

Ilustracija (Foto: jod2523/shutterstock.com)
Slovačka razvojna agencija spremna je da obezbijedi novac za realizaciju pilot projekata u lokalnim zajednicama RS u oblasti energetske efikasnosti, i to u energetskoj obnovi objekata iz oblasti prosvjete i zdravstva i u prelasku na LED osvjetljenje u javnoj rasvjeti, rekao je ambasador Slovačke Republike Martin Кačo na jučerašnjem (5. marta 2019. godine) sastanku sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenkom Golić.

Na sastanku u kabinetu ministarke Golić dogovoreno je da se jača institucionalna saradnja u oblasti zaštite životne sredine između RS i Slovačke, kroz razmjenu iskustava, naročito u korištenju pretpristupnih i drugih EU fondova, kao i kroz zajedničku realizciju projekata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na jučerašnjem sastanku je ocijenjeno i da je dosadašnja podrška koju je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, u okviru svojih nadležnosti, pružalo slovačkim investitorima predstavlja realnu osnovu za uspješnu realizaciju novih investicija i projekata.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.