NavMenu

Kreće revitalizacija Luke Brčko - Prihvaćeno zaduženje od 10 mil EUR kod EBRD-a

Izvor: eKapija Utorak, 05.03.2019. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: lukabrcko.ba)
Vlada Distrikta Brčko prihvatila je kreditno zaduženje kod Evropske banke za obnovu i razvoj za Luku Brčko čime konačno kreće revitalizacija ove luke.

Proširenje i revitalizacija luke koštaće 10 mil EUR, od čega je tri miliona grant. Rok otplate je 15 godina, kamatna stopa 1%, a grejs period tri godine.

- Ali da bi bio operativan, ovaj kredit, na prijedlog Vlade, mora odobriti Skupština - istakao je za ATV Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta.

U Luci ne kriju zadovljstvo zbog povoljnih vijesti iz Vlade. Kažu da je to jedan od najvažnijih privrednih potencijala Brčkog. U planu je pet projekata, od uređenja putne i željezničke infrastrukture do kupovine nove dizalice.


- Sa svim projektima koji su direktno vezani za Luku Brčko, a to su plato i dizalica i novi krak, mi možemo odmah krenuti čim dobijemo odobrenje od Skupštine i potvrdu od Evropske banke - istakao je Marinko Viljušić, direktor JP Luka Brčko.

Viljušić napominje da im je prijeko potrebno i uređenje plovnog puta rijeke Save. Kako ATV navodi, u toku je izrada novog projekta, a 18. marta to će biti tema regionalnog skupa, upravo u Brčkom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.