Izvor: Beta | Utorak, 05.03.2019.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Okončan proces kupovine većinskog udjela u United grupi

(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Međunarodna investiciona kompanija BC Partners objavila je u ponedeljak (4. marta 2019. godine) okončanje procesa kupovine većinskog udela United (Junajted) grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.

KKR i menadžment tim United grupe zadržaće značajan manjinski udio, navedno je u zajedničkom saopštenju United grupe i KKR-a.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, United grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih 18 godina ta grupacija je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Partner u BC Partners Nikos Statopulos je izjavio da atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija United grupe pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope.

U saopštenju je navedeno da optička i kablovska mreža United grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja.

United grupa posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale Sport Klub, Nova TV i N1 TV-a.

BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 mlrd EUR u upravljanju, a investirala je u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrijednost od 130 mlrd EUR.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.