NavMenu

Šest država regiona potpisalo manifest za formiranje transnacionalne mreže za jačanje inovacija

Izvor: eKapija Utorak, 05.03.2019. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici šest država, partneri na projektu Uspostavljanje Otvorenog inovacionog sistema Jadransko-jonske regije (OIS-AIR), potpisali su 1. marta u Zagrebu Manifest o namjeri za formiranje otvorene trans-nacionalne mreže za podsticanje saradnje u domenu inovacija i podsticanja ekonomskog rasta i konkurentnosti u Jadransko-jonskom regionu.

Osnovni cilj OIS-AIR mreže je uspostavljanje i razvoj konkurentnog i atraktivnog trans-regionalnog inovacionog sistema koji će povezati relevantne partnere i omogućiti trans-nacionalne tokove znanja, inovacija i tehnologija. Ovako definisan sistem podržavaće trans-regionalnu saradnju istraživačkog sektora i malih i srednjih preduzeća, nudeći namenske sheme finansiranja za podršku zajedničkim inovativnim projektima.

OIS-AIR Manifest na Inovacionom međuregionalnom forumu u Zagrebu potpisali su: Naučni park AREA Trst, Tehnološki park Ljubljana, Privredna komora Hrvatske, Naučno-tehnološki park Beograd, Centar za razvoj i tehnologiju Hellas iz Grčke, Univerzitet Basilicata Italija i Ministarstvo finansija Albanije.


Dokument predstavlja pripremnu deklaraciju za OIS-AIR Okvirni sporazum o saradnji, koji će formalizovati uspostavljanje ove Mreže, a čiji potpisnici će biti i pridruženi partneri na projektu. Mreža će, osim toga, biti otvorena i za druge partnere, aktere aktivne u oblasti istraživanja i inovacija, kao što su agencije za inovacije, tehnološki parkovi, javne i privatne istraživačke institucije, univerziteti, organizacije za podršku poslovanju, inkubatori, akceleratori i slično.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.