Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 04.03.2019.| 11:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Miroslav Koren novi generalni menadžer kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu

Miroslav Koren
Miroslav Koren preuzeo je poziciju generalnog menadžera kompanije Kaspersky Lab za područje Istočne Evrope. Koren će iz Praga koordinisati i voditi tim u Istočnoj Evropi i biće zadužen za dugoročni rast poslovanja i profitabilnost u potrošačkom, digitalnom i segmentu poslovanja sa velikim kompanijama širom ovog regiona.

Miroslav Koren ima 14 godina iskustva rada u IT industriji, stečenog na pozicijama u oblasti programiranja, prodaje i menadžmenta u vodećim kompanijama ovog sektora. Na novu poziciju prelazi iz kompanije SUSE, gdje je uspješno obavljao funkciju menadžera za Češku i Slovačku i doprinjeo značajnom rastu prihoda kompanije iz godine u godinu. Radio je i za kompanije SAP, Oracle i Capgemini. Miroslav Koren je završio MBA studije na Univerzitetu u Pragu, tečno govori češki, engleski i njemački jezik, voli sve vrste sportova, posebno trčanje i fudbal, i živi u malom mjestu nadomak Praga.

- Radujem se prilici da predvodim tim u Istočnoj Evropi, jer vidim veliki potencijal za rast u ovom regionu. Kompanija Kaspersky Lab ima na raspolaganju veoma snažne preduslove za to: imamo odlične lokalne timove, pružamo najnaprednija rješenja za individualne i korporativne korisnike, nudimo najbolje uvide i informacije o prijetnjama, i pružamo korisnicima alate za obuku i usluge najvišeg kvaliteta. Koristeći svoje preduzetničke vještine planiram da osnažim prisustvo kompanije Kaspersky Lab na svim tržištima u regionu, a poseban fokus biće na razvoju segmenta poslovanja sa velikim kompanijama - rekao je Miroslav Kořen.

Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu, istakla je da u ovom regionu, baš kao i globalno, oblast sajber bezbjednosti postaje sve značajnija i za pojedinačne korisnike i za kompanije.

- Vodeća rješenja i usluge kompanije Kaspersky Lab, kombinovane sa iskustvom Miroslava Korena u upravljanju i prodaji u IT sektoru, kao i njegovom energijom i posvećenošću, omogućiće kontinuirani rast poslovanja u Istočnoj Evropi tokom narednih mjeseci. Vjerujem da će nam osnaživanje prisustva u Istočnoj Evropi pomoći da budemo korak bliže ostvarenju naše ambicije, a to je da zaštitimo sve učesnike u sajber prostoru - izjavila je Ilijana Vavan, koja će biti direktno nadređena Miroslavu Korenu.

Region Istočne Evrope čine sljedeće teritorije i tržišta: Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Češka, Kipar, Grčka, Mađarska, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.