NavMenu

Prva isplata povjeriocama Postbank BH četiri godine nakon pokretanja stečaja

Izvor: Indikator Četvrtak, 28.02.2019. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SFIO CRACHO/shutterstock.com)Ilustracija
Četiri godine nakon proglašenja stečaja, povjerioci Postbank BH Poštanska banka d.d. Sarajevo naplatit će prva sredstva.

Stečajni sudija Općinskog suda u Sarajevu Hakija Zajmović objavio je kako je za prvu djelimičnu diobu na raspolaganju 2 mil KM. Zbir potraživanja za prvu djelimičnu diobu i to za II, III, V, VI isplatni red iznosi ukupno 1.143.835 KM. Povjerioci će moći naplatiti potraživanja nakon što prođe žalbeni rok, izvještava Indikator.ba.

Postbank BH Poštanska banka otišla je u stečaj u martu 2015. Banka je godinama bila u problemima, pa je u njoj dva puta, 2003. i 2010. godine, uvođena privremena uprava zbog neispunjavanja zakonskih uslova za potrebnim minimumom kapitala, a drugi put je to urađeno na zahtjev Vlade Federacije BiH nakon što je kompletna uprava odstupila.


Kasniji pokušaji spašavanja nisu uspjeli, a sudbina banke zapečaćena je nakon što švicarski FAM Funds, koji je na osnovu javnog poziva za dokapitalizaciju trebao preuzeti banku, nije dobio potrebnu licencu za rad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.