NavMenu

Ekipa Fantastic Trio iz Zenice najbolja na sedmom PR Challenge takmičenju

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.02.2019. 13:10
Komentari
Podeli
Odličnom prezentacijom PR strategije za U-Report platformu tima Fantastic Trio sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, završeno je finale sedmog PR Challenge takmičenja, u organizaciji agencije Prime Communications.

Senadina Mehanović, Ahmed Fajković i Dženan Delić osmislili su sveobuhvatnu PR strategiju, spremno odgovarali na pitanja i ponudili konkretna rješenja. Šest takmičarskih ekipa - finalista iz cijele BiH okupilo se u Sarajevu na predstavljanju svojih PR strategija za studije slučaja koje su zadale partnerske organizacije takmičenja, Vakufska banka d.d. Sarajevo i UNICEF u BiH.

Stručni žiri na čelu sa dr. sci. Lejlom Turčilo, profesoricom na Odsjeku žurnalistike/komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, proglasio je članove ekipe Fantastic Trio iz Zenice za pobjednike sedmog PR Challenge takmičenja, ocijenivši njihovu strategiju izrađenu za U-Report najboljom u ukupnom poretku. Novčani poklon za njih, kao i za još dvije najbolje ekipe obezbijedila je upravo Vakufska banka d.d., a direktor banke Denis Čivgin uručio je priznanja najboljima.

- Kontinuiran fokus Vakufske banke ostaje na unaprijeđenju brzine i kvaliteta usluge u svim poslovnim segmentima, ponudi optimalnih bankarskih rješenja fizičkim i pravnim licima, sve kroz klimu društveno odgovornog poslovanja. Kroz partnerstvo sa PR Challengeom idemo i dalje, šireći svoje područje društveno odgovornog djelovanja prema studentima. Hvala ovim mladim ljudima na sjajnim inovativnim idejama koje su ponudili za Vakufsku banku kroz svoje strategije - rekao je rekao je Denis Čivgin, direktor Vakufske banke.

Ove godine, u finalu su se takmičile ekipe iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Zenice, Banjaluke i Istočnog Sarajeva. Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je ekipi PRvi, najupečatljivijeg nastupa, sa Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Fakulteta humanističkih nauka, Odsjeka za komunikologiju, a u sastavu Dženita Sakić, Azra Zatega, Anel Husnić i Adi Bebanić.

Treće mjesto, po ocjeni stručnog žirija, za PR strategiju za U-Report, pripalo je ekipi Prepare&Go sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u sastavu Petar Pušonja, Anđela Knežević i Tijana Gogić. Žiri je ocijenio da je najkreativniji koncept osmislila ekipa EFSA PR Club ekipa sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu svojom PR strategijom za U-Report. Poklon pakete za sve učesnike, finaliste i članove žirija obezbijedila je Podravka u BiH, koja je već tradicionalno jedan od partnera ovog društvenog korisnog projekta koji je pokrenula i sprovodi PR agencija Prime Communications.


- Namjera nam je da kroz PR Challenge pružimo priliku studentima koji izučavaju ovu oblast, da se kroz izradu PR strategije suoče sa realnim poslovnim izazovima, i da na primjerima iz prakse primijene znanja koja su dobili na fakultetu. Zahvaljujući toj konkretnoj korisnosti projekta, iz godine u godinu imamo sve bolju saradnju sa fakultetima širom Bosne i Hercegovine, koji podstiču svoje studente da se prijave i okušaju na takmičenju. Žiri je ocjenjivao njihove ideje, pristup, izvodljivost, inovativnost i način postavke strategija. Čuli smo dobre i jasno razrađene ideje, a uz dragocjene intervencije žirija, učesnici su danas dobili jasniju sliku kako to u stvarnosti izgleda raditi u oblasti odnosa s javnošću, van učionice. Čestitam pobjedničkim ekipama, i svima onima koji su svojim trudom i inovativnim idejama zaslužili mjesto u finalu - istakla je Dobrila Močević, izvršna direktorica Prime Communications, agencije koja je autor i organizator takmičenja PR Challenge. Organizator takmičenja PR Challenge je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija sa kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu, koja ovim takmičenjem želi naglasiti značaj PR profesije, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege, i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primijene u praksi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.