Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 28.02.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za aktivnu politiku zapošljavanja u KS u 2019. na raspolaganju 50 mil KM

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Skupština Kantona Sarajevo dala je saglasnost na Program rada i Finansijski plan Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS za 2019. godinu. Za aktivnu politiku zapošljavanja na raspolaganju je gotovo 50 mil KM, a na posao u KS čekaju 61.193 nezaposlene osobe.

Vršilac dužnosti direktora te službe Muhamed Bekto je najavio da će nastaviti aktivnostima na praćenju efekata mjera aktivne politike zapošljavanja i osiguranju odgovarajuće materijalno-socijalne sigurnosti nezaposlenih osoba u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Istakao je da je cilj programima aktivne politike zapošljavanja utjecati na poboljšanje kvaliteta i povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada, potaknuti potražnju, te steći povjerenje i nadograditi saradnju sa partnerima na tržištu rada.

Sve navedene aktivnosti pratiće stvaranje prostornih i tehničkih uslova u JU Služba za zapošljavanje KS.

U finansijskom planu JU Služba za zapošljavanje KS za 2019. godinu planirana su ukupna raspoloživa flnansijska sredstva za izvršavanje zadataka predviđenih Programom rada za 2019.godinu u iznosu od 49.680.000 KM i shodno tome planirani izdaci i rashodi su u istom iznosu, a sastoje se od poreznih i neporeznih prihoda, tekućih transfera, kapitalnih primitaka i prenesenih sredstava iz prethodne godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.