NavMenu

Otvorena nova zgrada Kantonalnog suda u Bihaću

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.02.2019. 09:37
Komentari
Podeli
Nova zgrada Kantonalnog suda površine oko 2.300 m2 otvorena je u srijedu, 27. februara u Bihaću. Objekat je izgrađen zahvaljujući finansijskim sredstvima za pretpristupnu pomoć Evropske unije.

Kantonalni sud je do sada dijelio zgradu sa Opštinskim sudom u Bihaću gdje su uslovi bili loši, prvenstveno zbog nedostatka prostora.

Za izgradnju zgrade Kantonalnog suda u Bihaću Evropska unija je osigurala više od 1,6 mil EUR kako bi se unaprijedili radni uslovi na sudu koji je pored ostalog nadležan i za procesuiranje teških krivičnih djela sa područja Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Predsjednica Kantonalnog suda Fata Nadarević se zahvalila Evropskoj uniji i Vladi Unsko-sanskog kantona na podršci i naglasila da su uposlenici ovoga suda dobili evropske uslove rada kakve do sada nisu imali.


- Obzirom na ovakve uslove rada i ozbiljnost uposlenika ovog suda prema radu, možemo očekivati da će građani Unsko-sanskog kantona svoja prava pred sudom ostvarivati u razumnim rokovima, što je cilj svakog nosioca pravosudne funkcije - rekla je Nadarević.

Tagovi:
Fata Nadarević
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.