Izvor: Dnevni avaz | Srijeda, 27.02.2019.| 12:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

AKAZ izdao akreditaciju Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš

Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Na prvoj redovnoj sjednici, koja je održana jučer, 26. februara, Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH donio je odluku o izdavanju akreditacije Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš.

Ovoj zdravstvenoj ustanovi je, nakon provedene vanjske ocjene i verifikacije izvještaja vanjskih ocjenjivača od Komisije za akreditaciju, dodijeljena akreditacija.

- Menadžment se 2016. opredijelio da bolnica uđe u sveukupni proces akreditacije da bismo imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti u kojem se zna šta ko radi i u kojem se pruža najkvalitetnija zdravstvena usluga i provode najviši mogući standardi, uz raspoloživa sredstva - kazao je direktor Opće bolnice prim. dr Zlatko Kravić.

Opća bolnica s AKAZ-om provodi i pilot-projekt uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo ove bolnice, nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije, u februaru 2018. dodijeljena je akreditacija Bolnica - Prijatelj beba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.