Izvor: eKapija | Utorak, 26.02.2019.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Seosko domaćinstvo Banjac iz Kozarske Dubice širi zasade vinskih sorti - Raste potražnja za lokalnim etiketama

Ilustracija (Foto: Constantine Pankin/shutterstock.com)
Seosko domaćinstvo Banjac iz Kozarske Dubice će na proljeće naredne godine zasaditi novu parcelu sa vinskim sortama, kako bi povećalo kapacitete proizvodnje. To je, kako je eKapiji rekao vlasnik Aleksandar Banjac, rezultat sve veće potražnje za njihovim vinima.

- U našoj ponudi aktuelno je nekoliko sorti koje se sve uzgajaju u našim vinogradima. To su šardone, sovinjon bijeli, bijeli pino, pino noar, a radimo i kupažu od traminca i muškat otonela. Kada smo gradili podrum predviđeno je da može primiti 50.000 litara vina. Sada imamo manje, ali sa novim zasadima u budućnosti idemo prema toj količini. - ističe Banjac.

Kaže da će novom parcelom proširiti zasade laško rizlinga, traminca i muškat otonela.

- Naša prednost je što turista kada dođe na jednom mjestu može posjetiti podrum, vinograd i degustacionu salu. Osim vina nudimo tradicionalne sireve i suhomesnate proizvode ovog kraja. Sala za degustaciju može primiti do 50 ljudi.

Najviše posjetilaca pristiže iz lokalne sredine i opština u blizini, ali kako kaže Banjac, bilježe i veliki broj najavljenih grupa iz regiona.

Seosko domaćinstvo Banjac predstavilo je svoju ponudu na sajmu turizma u Beogradu, od 21. do 24. februara, prezentaciju na zajendičkom štandu sa vinarima iz RS pomoglo je Predstavništvo RS u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.