NavMenu

Apple dobija sopstvenu kreditnu karticu?

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 25.02.2019. 14:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Kako se navodi u novom izvještaju Wall Street Journal-a, Apple razmišlja van okvira mobilnog plaćanja tačnije o sopstvenoj kreditnoj kartici.

Kompanija će se udružiti sa Goldman Sachs-om kako bi kreirala vlastitu kreditnu karticu koja će vjerovatno biti dostupna javnosti kasnije ove godine, što bi moglo da se poklopi sa izlaskom sljedećeg iPhone-a. Kartica zasnovana na Mastercard-u bila bi fokusirana na Apple Pay i imala bi neke duboke integracije u iOS-u.

Wall Street Journal izvještava da će kreditna kartica biti dostupna javnosti nakon probnog rada sa zaposlenima u Apple-u. Fizička kartica omogućila bi kompaniji Apple da dobije veći dio prihoda od kupovine, iako nastavlja da razvija svoju Apple Pay mobilnu uslugu plaćanja na više tržišta širom svijeta.

Kreditna kartica bi se očigledno integrisala sa aplikacijom Apple Wallet kako bi osigurala dodatne funkcionalnosti vlasnicima kartica kao što su upravljanje dugom, novcem i bonusima. U izvještaju se pominje da bi korisnički interfejs mogao da bude pozajmljen od Apple Health aplikacije sa "prstenovima" koji prate dnevnu potrošnju korisnika i obavještenja koja ih upozoravaju ako prekorače postavljene mjesečne ciljeve. Benefiti mogu da uključuju povraćaj novca od 2% na većinu kupovina, s tim da je procenat vjerovatno veći za potrošnju na Apple proizvode.


Podržaće je Goldman-ova Marcus online banka koja će dobiti mnogo klijenata povezivanjem s Apple-om. Finansijski gigant je, kako se izvještava, potrošio 200 mil USD na krajnju infrastrukturu kartice kako bi stvorio interni sistem za upravljanje plaćanjem i centre za podršku korisnicima. U partnerstvu sa Apple-om, Goldman Sachs bi dobio odličan distributivni kanal, dok bi lansiranjem kartice, Apple još jednom dokazao da, uz dovoljno vremena, sve kompanije na kraju postaju banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.