Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 25.02.2019.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Specijalna bolnica Mlječanica dobija novi hotel sa velnes centrom - Pri kraju sanacija objekta stare bolnice

(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica kod Kozarske Dubica uskoro će dobiti savremeni hotel sa velnes sadržajem, rekao je za eKapiju dr Mile Čeko, izvršni direktor za medicinske poslove u Bolnici Mlječanica.

Biće to još jedna investicija uz aktuelnu sanaciju starog objekta bolnice i dogradnju aneksa za proširenje odjeljenja za polupokretne i nepokretne pacijente.

Kako je rekao, hotel će imati od 80 do 100 kreveta, a aneks će povećati smještaj bolnice za još 30 kreveta.

- Sanacija bolnice je u toku i dosta je radova na enterijeru urađeno. Sad se radi na krovu, a aneks bi trebalo da se radi od aprila ili maja - rekao je Čeko.

Ovaj investicioni ciklus vrijedan je 3 mil KM.

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica ima tradiciju banjskog liječenja više od 100 godina, a u sadašnjem objektu posluju od 1987. godine. Kako je Čeko rekao na prezentaciji ponude ove bolnice na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu, fokus u narednom periodu će biti na preventivnim metodama u medicini.

U Bolnici Mlječanica moguće su balneo terapije sulfidno-sulfatnom mineralnom vodom, fizikalne terapije (elektro, foto, termo, magneto, lasero, kinezi, hidrokinezi, hidroterapije i radna terapija), kompletni preventivni i terapijski programi za pacijente sa osteoporozom i njenim komplikacijama, higijensko-dijetetski programi, kao i medikamentozna terapija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.