Izvor: Nezavisne novine | Nedjelja, 24.02.2019.| 10:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Od ukupnog broja noćenja u RS 330.000 ostvareno u banjama

(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u subotu je promovisan banjski turizam u Republici Srpskoj, a publika je imala priliku da vidi promotivne filmove o banjama Mlječanica, Slatina, Kulaši, Laktaši, Vrućica, Dvorovi i Vilina Vlas.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je ovom prilikom da je banjski turizam jedan od najznačajnijih turističkih proizvoda Srpske, što je ilustrovao činjenicom da je u prošloj godini od 930.000 noćenja njih 330.000 ostvareno u banjama.

On je pozvao prisutne da posjete neku od banja Srpske, kao i da se na štandu Turističke organizacije Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske informišu šta je to što Srpska nudi, šta je danas i šta želi biti u budućnosti.

Predsjednik Grupacije banja Srpske Aleksandar Radošević rekao je da su Srpska i Srbija toliko povezane da ih samo formalno dijele "kućice na Drini", tako da se gosti iz Srbije koji dođu u Srpsku mogu osjećati kao da su tu domaći.

Dragana Šobot je u ime Privredne komore Republike Srpske iskazala zadovoljstvo jer se banje Srpske grupno predstavljaju na najprestižnijem sajmu u regionu, a riječ je o jednom od najznačajnijih turističkih proizvoda Srpske.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.