Izvor: Klix | Nedjelja, 24.02.2019.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC RS objavio tender za izgradnju objekta za parking vrijedan 35 mil KM

UKC RS raspisao je tender za izgradnju objekta za parkiranje vrijedan 35 mil KM. Objekat je namijenjen za stacionarni saobraćaj i komercijalne sadržaje.

Toliko će koštati prva faza izgradnje objekta za parkiranje, dok bi kroz drugu fazu trebalo da se gradi objekat za poslovne sadržaje, odnosno predviđena je izgradnja trgovačkog centra i hotela, kako sa navodi u urbanističko-tehničkim uslovima za faznu izgradnju planiranog objekta, saopćeno je iz Transparency International BiH.

Kako navode, traži se ponuđač koji će posao uraditi po sistemu "ključ u ruke" i omogućiti što duži rok plaćanja koje će se vršiti iz budžeta Republike Srpske.

Prednost će imati ponuđači koji ponude što duži rok plaćanja koji može biti minimalno 48 mjesečnih rata, a u određivanju ekonomski najpovoljnije ponude bodovaće se i rok izvršenja radova kao i garancija za izvedene radove.

Sve je postavljeno tako da 60 od mogućih 100 bodova dobija ponuđač sa najnižom cijenom, a 30 onaj ko ponudi najduži rok plaćanja i po pet za garanciju i rok izvršenja. To praktično znači da teoretski može proći ponuđač koji dostavi 3 mil KM skuplju ponudu, ako je spreman da na isplatu čeka godinu dana duže.

- Prvа rata će dospjeti nа nаplаtu u roku koji će Vlаdа RS nаknаdno utvrditi. Upravo ova odredba može biti sporna za brojne potencijalne ponuđače, jer nije jasno naznačeno kad počinje isplata. Od ostalih uslova traži se pozitivno poslovanje od 2015-2017 i bar jedan realizovan ugovor u posljednjih pet godina minimalne vrijednosti od 29,2 mil KM. Traži se da ponuđač ima i jednog zaposlenog građevinskog inženjera sa iskustvom na pozicijama rukovodioca projekta - navode iz TI BiH.

U tenderskoj dokumentaciji priloženo je i idejno rješenje, lokacija je određena, a potencijalni ponuđači mogu da se prijave do 25. marta.

Detaljnije o oglašenom tenderu na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.