NavMenu

Sarajevsko ministarstvo stambenih pitanja uskoro raspisuje treći javni poziv: Za stan će moći konkurisati i osobe do 50 godina

Izvor: Dnevne novine SAN Utorak, 16.06.2009. 13:51
Komentari
Podeli

Sarajevsko ministarstvo stambene politike krajem ovog mjeseca ili početkom jula trebalo bi da raspiše javni poziv za kupovinu stana po povoljnijim uslovima na koji će moći konkurisati i osobe do 50 godina. Ovo je 15.06.2009. godine potvrdio Čedomir Lukić, ministar stambene politike KS.

U prethodna dva javna poziva aplicirati su mogli samo mladi do 35 godina, međutim prema nedavno usvojenoj odluci po kojoj je pomjerena starosna dob za konkurisanje na ove javne pozive priliku za kupovinu stana sada će dobiti i starije osobe do 50 godina.

"Kroz prethodna dva javna poziva uslove za kupovinu stana po povoljnijim uslovima ispunilo je 270 kandidata. Polovina njih je već sklopila ugovore sa investitorima, a ostatak će to uraditi u narednom periodu. Na Dobrinji i Rosuljama imat ćemo na raspolaganju još 130 stanova za ovaj treći javni poziv, koji će nakon objave biti otvoren 15 dana", kazao je Lukić, dodavši da kvadrat stana na Dobrinji sa PDV-om iznosi 1.610 KM, a na Rosuljama 1.635 KM.

Kako bi pomogli mladima da kupe stan, Kantonalni stambeni fond je preko Poslovne banke obezbijedio i kreditnu liniju sa povoljnim kamatnom stopom.

"Oni koji su ispunili uslove za kupovinu stana po povoljnijim uslovima imaju mogućnost da izaberu ovu kreditnu liniju ili da sami sebi pronađu neku povoljniju. Izbor je na njima", naveo je Lukić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.