NavMenu

Opština Nevesinje obezbijedila grant za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.02.2019. 11:12
Komentari
Podeli

(Foto: Vedrana Džudža)
U cilju podrške poljoprivrednoj proizvodnji, Opština Nevesinje je budžetom za 2019. godinu planirala grant od 120.000 KM. Poljoprivredna služba je već izradila Pravilnik o podsticajima, a zainteresovani poljoprivrednici zahtjeve će moći podnositi od 26. februara, prenosi opštinski sajt.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da su ove godine, osim redovnih subvencija za mljekare i voćare i sredstava namijenjenih za izgradnju vodopoja, planirali 120.000 KM za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje.

- Cilj nam je da mlade porodične ljude koji su još uvijek vezani za selo stimulišemo da se ozbiljnije bave poljoprivredom − naglasio je Avdalović najavljujući da će, ukoliko ove mjere donesu dobre rezultate, za narednu godinu biti planirana još veća sredstva.

Pravilnikom koji je objavljen prije nekoliko dana propisani su uslovi koje moraju ispunjavati poljoprivredni proizvođači da bi ostvarili pravo na novčane podsticaje. Precizirano je da će biti podržana izgradnja novih i adaptacija postojećih objekata i nabavka poljoprivredne mehanizacije, steonih junica, muznih uređaja, sjemenskog materijala i pčelarske opreme

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Siniša Bratić naglašava da je Pravilnik sačinjen tako da pruži priliku većem broju zainteresovanih poljoprivrednika. Prema njegovim riječima, Opština Nevesinje će u svakom programu podrške učestvovati sa 30 - 40% sredstava, s tim da je utvrđen najveći iznos podsticaja koje može dobiti određeni aplikant.

Iz Opštine Nevesinje su pojasnili da registracija poljoprivrednog gazdinstva nije uslov za dobijanje sredstava. Međutim, korisnici podsticaja u svakom slučaju će opštinskoj poljoprivrednoj komisiji morati dokazati da su sredstva namjenski uložena.

Zainteresovani poljoprivrednici zahtjeve će moći podnositi, kada zvanično stupi na snagu Pravilnik o podsticajima, odnosno od 26. februara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.