Izvor: eKapija | Srijeda, 20.02.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tehnički remont Bratunac ulazi na tržište Saudijske Arabije - Uspostavljena saradnja sa kompanijom Science technology

Oklopno vozilo Despot
Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dabiju, Tehnički remont Bratunac potpisao je memorandum o razumijevanju sa saudijskom kompanijom Science technology, a zatim je potpisan i jedan njegov dodatak.

Kompanija iz Saudijske Arabije prihvatila je i prvu poslovnu ponudu kompanije iz Bratunca. Riječ je o ugovoru o prodaji proizvoda Tehničkog remonta, javila je ATV, prenosi BiznisInfo.

- Ulazimo na tržište Saudijske Arbije na jedan vrlo kvalitetan način, jer je riječ o državnoj kompaniji. U narednom periodu ćemo preko njih plasirati svoje proizvode, tehnologije i znanja na teritoriju Saudijske Arabije. Republika Srpska i kompanija iz Bratunca za njih su jedno značajno otkriće. TRB im je predstavio proizvodne mašine za humanitarno deminiranje, oklopno vozilo Despot, ali i ostali program - rekao je Ljubomir Borovčanin, zamjenik generalnog direktora Tehničkog remonta Bratunac.

I za Saudijsku Arabiju potpisivanje memoranduma sa kompanijom iz Bratunca je veoma značajno.

- Osjećamo da postoji jako puno dobrih proizvoda i visoke tehnologije koju možemo da ponudimo kao investitorska grupa koja predstavlja Saudijsku Arabiju, i jako smo zadovoljni što ovaj sporazum možemo da dovedemo na jedan viši nivo. Jedan od njih je ugovor o predstavljanju koji nam obezbjeđuje da momentalno moramo početi da nudimo proizvode naše partnerske kompanije brojnim kompanijama sa kojima mi sarađujemo. Mi imamo jako dugu tradiciju i puno kompanija sa kojima sarađujemo - rekao je Ahmed Alkusayer, potpredsjednik poslovnog razvoja ili vice President Business Development.

Međunarodni sajam odbrane okupio je hiljade učesnika koji su izložili veliki broj opreme i naoružanja, navodi ATV.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.