Izvor: eKapija | Srijeda, 20.02.2019.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijavite se za MBA stipendije COTRUGLI Business School

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u regiji, i ove godine dodjeljuje Executive MBA i MBA stipendije (E/MBA) ambicioznim poslovnim ljudima koji ulažu u svoju budućnost sticanjem novih znanja i kvalitetne mreže kontakata.

Ako želite: široku mrežu internacionalnih kontakata, da učite od svjetski poznatih predavača, razmjenu iskustva i znanja sa drugim poslovnim ljudima i napredak u karijeri, ovo je sjajna prilika da upišete internacionalno akreditovan MBA program na vodećoj poslovnoj školi jugoistočne Evrope.

Kako se prijaviti za stipendije?

COTRUGLI ove godine u Bosni i Hercegovini dodeljuje po 4 polovične stipendije i 6 stipendija od 30% za svaki program. Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, imate fakultetsku diplomu i govorite engleski jezik, možete se prijaviti za E/MBA stipendije OVDJE.

Osim Bosne i Hercegovine, trenutno je u toku stipendijski proces na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Rumunije. Za više informacija, kliknite OVDJE.

Zašto MBA?

MBA program (Master of Business Administration) je najviši oblik poslovne edukacije. Studenti COTRUGLI poslovne škole, kao najveću prednost MBA programa ističu promjenu u načinu razmišljanja, koja je ključni faktor za bolje donošenje odluka i napredak u karijeri, a cjelokupan doživljaj sa programa kao iskustvo koje im je promijenilo život.

Zašto COTRUGLI?


COTRUGLI poslovna škola je svrstana među 2% međunarodno AMBA (Association of MBA's) akreditovanih poslovnih škola u svijetu, kao što su INSEAD, IMD, ESCP,... Okuplja uspješne i perspektivne polaznike, kao i priznate međunarodne predavače i stručnjake. Alumni zajednica broji više od 2.000 pojedinaca, što je čini najvećom poslovnom mrežom u Jugoistočnoj Evropi.

COTRUGLI studenti imaju prosečno 5 godina (MBA) i 12 godina (EMBA) radnog iskustva.

Program je dizajniran da zahtjeva minimalno odsustvo sa posla. Strukutura polaznika, u odnosu na pozicije sa kojih dolaze, govori da je više od 70% njih na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora ili kao samostalni preduzetnici. Polaznici programa su stručnjaci iz različitih industrija, kao što su IT, farmaceutska, automobilska, građevinska, telekomunikaciona, finansijska, FMCG...

Iskustva COTRUGLI polaznika

- Zbog želje da svaki novi dan radimo stvari na bolji i korisniji način nego dan prije, ljudi se trude usvojiti znanja i vještine, a ja sam se u tu svrhu odlučio za COTRUGLI. Raznolike vrijednosti koje sam dobio kroz program koji sam prošao je skup različitih poslovnih i životnih iskustava (iskustvo je nezamjenjiv način sticanja znanja i vještina) i neprocjenjivih veza i prijateljstava, za koje bi mi kao pojedincu trebalo mnogostruko više vremena od onoga koliko je program trajao.
Zejid Šoto, Founder at PZU New Life Sarajevo

- Alumniji kažu da je COTRUGLI sjajno iskustvo. Ono je više od toga. Povezivanje, znanje, izazovi, strategija, izuzetan sadržaj, širina u razmišljanju i razmjena ideja sa ljudima iz različitih industrija.- COTRUGLI je ipak više od sjajnog iskustva, to je privilegija i veliko ulaganje u budućnost!
Mirza Ustamujić, President of the Management Board, General Manager (CEO) - Payten B&H at Asseco South Eastern Europe

- Prednost COTRUGLI EMBA je, što za razliku od drugih, prati trendove u modernom biznisu i u skladu sa tim, dopunjuje izbor modula. Pored aktuelnih edukativnih tema, sve module drže profesori koji se aktivno bave i biznisom i u mogućnosti su da prenesu sveža iskustva. Sa druge strane, internacionalne grupe, kakve su generacije na EMBA programu, tokom interaktivnih modula vam daju uvid u poslovno okruženje i iskustva iz šireg regiona. Ukoliko želite da vaše profesionalno iskustvo proširite izvan granica naše zemlje, ove dvije godine biće za vas neprocjenjivo iskustvo.
Zorana Milidrag, Regional eCommerce Director at Sport Vision

- Moja očekivanja od programa su apsolutno ispunjena. Tokom prve godine studija sam dobio novi posao, sa mnogo boljim uslovima i ne samo to, već i nova znanja, regionalnu mrežu kontakata i divne trenutke. Iskreno preporučujem COTRUGLI Executive MBA program.
Kenan Kekić, Executive Director at Eurofarm Centar- Private Health Care Group

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.