Izvor: Promo | Utorak, 19.02.2019.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan ponovo nagrađena Top Employer priznanjem

Kompanija PepsiCo, koja na području Zapadnog Balkana posluje kroz kompanije Marbo Product i Marbo d.o.o, dobila je prestižno priznanje Top Employer za Srbiju - peti put zaredom, i za Bosnu i Hercegovinu, drugi put zaredom. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje Institut "Top Employers" iz Holandije, na osnovu više od 600 najboljih HR praksi koje se tiču upravljanja ljudima i procesima u ljudskim resursima.

Proces dodjele temeljno evaluira najbolje HR prakse i nezavisno ih revidira, a sertifikat se dodjeljuje samo kompanijama koje postignu najviši standard u ostvarivanju izvrsnih uslova za rad.

- Ovogodišnje Top Employer priznanje potvrda je kontinuiteta koji imamo u kreiranju stimulativne radne sredine za naše zaposlene, još od 2008. godine kada smo postali dio multinacionalne kompanije PepsiCo. Izuzetno visoki standardi globalnih HR praksi i uslova rada obuhvataju više od 1.300 zaposlenih od kojih najveći dio radi u naše dvije fabrike – u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banjaluke - istakla je Tijana Tadić, menadžer ljudskih resursa kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana i Baltika.

Kompanija PepsiCo na Zapadnom Balkanu intenzivno investira u talente time što stvara multikulturalno, inkluzivno i stimulativno radno mjesto, a inicijative za unapređenje radne sredine sprovode se kontinuirano. Kompanija svake godine primi više stotina prijava za otvorene radne pozicije, ali istovremeno njeguje i praksu razvijanja talenata i interne selekcije, pa mlađe kolege iz kompanije dobijaju priliku da uče i napreduju.

Neke od inicijativa za razvoj talenata i kontinuiranu edukaciju su PepsiCo Go: Start, program namijenjen diplomcima bez radnog iskustva, PepsiCo Go: Challenge program, namijenjen diplomcima sa ciljem da razviju i predstave jedinstvenu ideju u industriji grickalica i pića, kao i Talent menadžment program. Osim toga, svim zaposlenima dostupni su najbolji primeri prakse implementirani širom svijeta, u više u 200 zemalja u kojima PepsiCo grupa posluje, kao i programi PepsiCo University-a.

Osim toga, kompanija nastoji i da podrži ravnopravnu zastupljenost polova, kao i da osnaži žene na menadžerskim pozicijama. Briga o zaposlenima obuhvata i brojne druge aktivnosti koje su usmjerene na njihovo zdravlje i dobrobit, kao i podršku porodici, pa se u kompaniji Marbo Product mjesečne nadoknade za trudničko i porodiljsko bolovanje isplaćuju u punom iznosu bez obzira na visinu naknade, odnosno i onda kada visina zarade premašuje tri prosječne mjesečne zarade. Organizuju se preventivni pregledi i predavanja na temu važnosti prevencije karcinoma dojke, a redovno se radi i na edukaciji o zdravim životnim stilovima, balansiranom načinu života i promoviše važnost bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.