Izvor: eKapija | Utorak, 19.02.2019.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP raspisao poziv za proizvodnju soje na području Odžaka, Orašja i Domaljevca

(Foto: Fotokostic/shutterstock.com)
U okviru projekta Lokalni integrirani razvoj (LIR), koji primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je "Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2019. godini".

Ovim javnim pozivom pozivaju se sve fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2019. godine.

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvata dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje za pojedinačne parcele od min 1 do max 10 ha, te osiguranu stručnu podršku za proizvodnju soje.

Fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju najkasnije do ponedjeljka, 4. marta 2019. godine do 17:00 sati.

Javni poziv možete preuzeti na sajtu Općine Orašje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.