Izvor: Indikator | Utorak, 19.02.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Infobip otvorio ured u Tuzli, posao za 25 IT stručnjaka - Do kraja 2019. najavljeno zapošljavanje 80 osoba

(Foto: Wright Studio/shutterstock.com)
Kompanija Infobip, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija s globalnim uspjehom, u Tuzli je otvorila svoj 61. ured zaposlivši 25 mladih stručnjaka koji će imati priliku razvijati inovativna komunikacijska rješenja za vodeće svjetske kompanije poput WhatsAppa, Ubera i mnogih drugih.

Ured u Tuzli otvoren je uz čelnike kompanije Silvia Kutića (CEO), Roberta Kutića (COO) i Izabela Jelenića (CTO) te Dinu Ibrahimovića, direktora Infobipa u Bosni i Hercegovini, kojima su podršku došli dati i brojni predstavnici akademske i poslovne IT i ICT zajednice.

Otvarenje novog ureda najava je planova za daljnji rast i razvoj u Bosni i Hercegovini u kojoj se iduće godine obilježava prva decenija Infobipa u BiH tijekom koje je kompanija postala jedan od ključnih IT poslodavaca u regiji.

- Dugoročni ciljevi za Bosnu i Hercegovinu u skladu su s globalnim ciljevima Infobipa - a to su rast i razvoj kompanije kao centra izvrsnosti inženjerstva koji okuplja najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja. Drago mi je da otvaranjem novih radnih mjesta pružamo nove prilike za rast i razvoj u Bosni i Hercegovini. Infobipov ured u Sarajevu trenutačno zapošljava više od 120 stručnjaka, a uz ova novo otvorena mjesta u Tuzli, plan nam je u Bosni i Hercegovini do kraja godine zaposliti još 80 ljudi za različita zanimanja, koji svojim radom mogu utjecati na oblikovanje svijeta komunikacija - izjavio je ovom prilikom Silvio Kutić, CEO Infobipa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.