Izvor: Klix | Utorak, 19.02.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen tender za gradnju graničnog prelaza Svilaj

(Foto: goldenjack/shutterstock.com)
Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je danas međunarodni tender za izgradnju graničnog prelaza Svilaj, javlja Klix.

Prema uslovima tendera, ponuđači moraju zadovoljiti minimalne finansijske i tehničke kriterije, između ostalih, prosječni godišnji promet od 27 mil KM u posljednje tri godine.

Takođe, ponuđač mora dokazati da ima na raspolaganju likvidnu imovinu koja je dovoljna za pokrivanje novčanog toka izgradnje za ugovor za period od 4 mjeseca, procijenjenih na najmanje 4,5 mil KM, te iskustvo glavnog izvođača u obavljanju sličnih poslova, u vrijednosti od najmanje 10 mil KM u posljednjih pet godina.

Sve ponude moraju biti praćene garancijom tendera od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15. april, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji odluče da prisustvuju.

Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH nedavno su za Klix.ba kazali da će most na rijeci Savi kod Svilaja biti završen u drugoj polovini godine, ali da neće biti u funkciji dok ne bude izgrađen granični prelaz.

U susjednoj Hrvatskoj prijelaz će biti gotov za dva mjeseca, dok na strani BiH gradnja tek počinje za tri mjeseca.

Iz UIO BiH tvrde da će most biti u funkciji čim se završi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.