NavMenu

Objavljen tender za gradnju graničnog prelaza Svilaj

Izvor: Klix Utorak, 19.02.2019. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: goldenjack/shutterstock.com)
Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je danas međunarodni tender za izgradnju graničnog prelaza Svilaj, javlja Klix.

Prema uslovima tendera, ponuđači moraju zadovoljiti minimalne finansijske i tehničke kriterije, između ostalih, prosječni godišnji promet od 27 mil KM u posljednje tri godine.

Takođe, ponuđač mora dokazati da ima na raspolaganju likvidnu imovinu koja je dovoljna za pokrivanje novčanog toka izgradnje za ugovor za period od 4 mjeseca, procijenjenih na najmanje 4,5 mil KM, te iskustvo glavnog izvođača u obavljanju sličnih poslova, u vrijednosti od najmanje 10 mil KM u posljednjih pet godina.

Sve ponude moraju biti praćene garancijom tendera od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15. april, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji odluče da prisustvuju.


Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH nedavno su za Klix.ba kazali da će most na rijeci Savi kod Svilaja biti završen u drugoj polovini godine, ali da neće biti u funkciji dok ne bude izgrađen granični prelaz.

U susjednoj Hrvatskoj prijelaz će biti gotov za dva mjeseca, dok na strani BiH gradnja tek počinje za tri mjeseca.

Iz UIO BiH tvrde da će most biti u funkciji čim se završi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.