NavMenu

Preduzeće "Skyline" iz Banja Luke zakupilo pogone u Ribniku: Ribničanka počinje da radi nakon pet godina

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 15.06.2009. 09:25
Komentari
Podeli

Banjalučko preduzeće "Skyline" spremno je da pokrene proizvodnju HTZ opreme i rukavica u fabrici "Ribničanka" iz Ribnika, čime će biti obezbijeđen posao za 25 radnika.

Proizvodnja u nekadašnjoj fabrici tekstilne industrije iz Ribnika, koja ne radi posljednjih pet godina, biće pokrenuta za petnaestak dana.

"U fabrici posljednja dva mjeseca traje prekvalifikacija radnika koji su ranije radili u tekstilnoj industriji. Proces njihove obuke je u završnoj fazi i mislim da smo sada u potpunosti spremni za veliki ulazak na domaće, ali i na strano tržište", rekao je Zoran Banjac, vlasnik firme "Skyline".

On je istakao da će proizvodnja u ovoj fabrici na početku biti bazirana isključivo na domaće tržište. To im je omogućilo sklapanje ugovora sa nekoliko domaćih komunalnih preduzeća, a u završnoj fazi je dogovaranje proizvodnje za "Elektrobosnu" iz Jajca i "Šume RS".

"Za BiH je veoma važno da u njoj počne kupovanje naših, domaćih proizvoda, jer mi sasvim sigurno možemo da ponudimo odličan kvalitet i povoljnu cijenu", istakao je Banjac.

Osim značajnih ugovora sa domaćim preduzećima, u "Skylineu" kažu da će u Ribniku obavljati i lon poslove za italijanske firme "Sixmar" i "Efege".

Iz banjalučke firme najavljuju da bi, ukoliko fabrika bude nastavila poslovati prema planu, u augustu trebalo da zaposle još 20 radnika. Prosječne plate radnika iznosiće između 350 i 450 KM.

Banjac je naglasio da do pokretanja posla u "Ribničanki" sigurno ne bi došlo da nije bilo odlične saradnje s lokalnom zajednicom i načelnikom opštine Neđom Stojakovićem, uz čiju pomoć su lako riješene mnogobrojne administrativne barijere.

Preduzeće "Skyline" potpisalo je trogodišnji ugovor o zakupu "Ribničanke", uz uslov da izmiri ranija dugovanja za električnu energiju ove fabrike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.