Izvor: Vino.rs | Ponedjeljak, 18.02.2019.| 16:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija dobija prvi vinski spa centar - U planu vinarije Kovačević i prelazak na organsku proizvodnju

Miroslav Kovačević, vlasnik vinarije Kovačević iz Iriga, jedan je od najistaknutijih vinara Srbije posljednjih decenija, a njegova vina postala su simbol preporoda srpskog vinarstva od druge polovine devedesetih godina do danas. Tu se, međutim, priča ne završava.

Naprotiv, sudeći po mnoštvu projekata vezanih za razvoj vinarije i vinskog turizma Fruške gore, od kompletnog renoviranja starog Podruma 1930 u Irigu, pripreme za postavljanje vinskog muzeja, izgradnje etno kuće, vinskog hotela i spa centra, vinogradarskog naselja s održivim razvojem, te hrabrom uplivu u svijet oranž vina, pa sve do pokretanja sadnje 200 hektara novih vinograda od kojih će veći dio biti namijenjen organskoj proizvodnji, uz postepeni prelazak na biodinamičku proizvodnju u jednom dijelu.

Kovačević je nedavno kupio i hotel na Iriškom vencu koji bi već sljedeće godine trebalo da počne da radi kao prvi vinski spa centar u Srbiji. U njemu će biti 20 soba i šest apartmana, a glavna atrakcija su kupke u vinu i masaža uz pomoć ulja dobijenog iz koštica grožđa.

U svetlu svih tih dešavanja, Miroslav Kovačević je u poslednjem godišnjem izboru Vino.rs poneo naziv Vinska ličnost godine, dok je istovremeno njegov Chardonnay S 2015 proglašen za najbolje bijelo vino Srbije u protekloj godini. Naravno, izabrana najbolja vina vinarije Kovačević, uključujući i neke od rariteta iz podruma, publika će imati prilike da proba na predstojećem Grand Tastingu u hotelu Metropol Palace 23. marta u Beogradu.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.