NavMenu

Napreduje izgradnja autoputa Bar-Boljare kroz Crnu Goru

Izvor: bankar.me Ponedjeljak, 18.02.2019. 09:24
Komentari
Podeli
Radovi na mostu Moračica u februaru (Foto: Teodora Brnjoš)Radovi na mostu Moračica u februaru
U Crnoj Gori su u toku završni radovi u tunelima duž cijele prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, na koje vremenski uslovi trenutno imaju minimalni uticaj. Najintenzivniji radovi realizuju se na prvoj i drugoj sekciji, tačnije na Bioču i Pelevom bregu.

- Vremenski uslovi nisu pogodni za većinu radova na otvorenom, na području Veruše i Mateševa, tačnije sekcijama tri i četiri, gdje snijeg onemogućava radove na mostovima, potpornim zidovima, petljama i otvorenoj trasi - objasnili su predstavnici kineske kompanije CRBC koja je glavni izvođač na projektu izgradnje autoputa.

Oni su dodali da će na proljeće u punom kapacitetu aktivirati gradilišta na otvorenom, na sjevernom dijelu prioritetne trase.

- Očekuju nas završni radovi u tunelima, gradnja rasponskih konstrukcija na mostovima i radovi na otvorenoj trasi autoputa - naveli su u CRBC-u.

U Ministarstvu finansija su ranije kazali da je izjvesno da će doći do produžetka radova na dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, zbog čega će i dinamika realizacije plaćanja biti izmenjena.

Produžetak radova za oko godinu, nedavno je potvrdio i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.