NavMenu

UIO BiH uspješno završila prelazak s papirnih na elektronske PDV prijave - Uskoro nove e-usluge

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 17.02.2019. 17:14
Komentari
Podeli
(Foto: Slobodana Šubara)
Nakon što je 44.037 poreskih obveznika elektronskim putem dostavilo Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) svoje PDV prijave za poreski period januar 2019. godine, uspješno je okončana velika reforma prelaska s papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava.

Cjelokupan proces završen je bez bilo kakvih tehničkih smetnji i nejasnoća, potvrđeno je u nedjelju, 17. februara, iz UIOBiH.

– Velik doprinos ovoj uspješnoj reformi, osim UIO, svakako su dali i poreski obveznici u Bosni i Hercegovini, koji su vrlo ozbiljno pristupili cijelom procesu uspostave potpuno nove – elektronske komunikacije s Upravom – navode iz UIO BiH.

Podsjećaju da je prošla godina bila prijelazni period u kojem su obveznici mogli postepeno prelaziti s papirnih prijava na dostavljanje elektronskih.


Konstantno je vršena i edukacija obveznika o načinu i prednostima elektronske komunikacije, koja se najviše ogleda u uštedi vremena i novca.

– Početkom 2019. otvoreno je novo poglavlje u komunikaciji Uprava za indirektno oporezivanje – poreski obveznici, a UIO će tokom godine proširivati spektar novih elektronskih usluga koje će biti zanimljive i korisne poreskim obveznicima – navodi se u saopćenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.