Izvor: eKapija | Petak, 12.06.2009.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo: Održana konferencija Microsoft DevDays 2009. - Predstavljeno niz tehnologija Microsofta i date korisne preporuke iz industrije

(Foto: b)

U Sarajevu je 11.06.2009. godine na "Sarajevo School of Science and Technology" , u organizaciji Microsoft BiH, održana jednodnevna konferencija koja je okupila inženjere za razvoj softvera, arhitekte, IT specijaliste i učesnike koji su zainteresirani za upoznavanje Microsoft razvojne platforme.

Microsoft DevDays 2009. je kroz četiri predavanja predstavio niz tehnologija koje će korisnicima svakako pomoći da odrede njihovo mjesto u cjelokupnoj paleti Microsoft rješenja, a izuzetno korisne su bile prakse i preporuke iz industrije.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave najnoviji Microsoft proizvodi i rješenja poput NET Framework, Silverlight, Windows Azure platforma i servisi, Internet Explorer 8, Windows Vista, Windows Mobile, Visual Studio i Expression alati.

Ova veoma korisna konferencija na temu razvoja softverskih rješenja uz vrhunskog predavača Luku Debeljaka, Tehničkog vođe za razvoj i platforme za Microsoft Centralnu i Istočnu Evropu, je još jedan u nizu Microsoftovih događaja koji imaju za cilj konstantno unaprijeđenje znanja ali i razmjenu iskustava lokalnih IT stručnjaka, navodi se u saopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.