Izvor: InStore magazin | Petak, 15.02.2019.| 07:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Coca-Cola dovršila akviziciju kompanije Costa Coffee

Ilustracija (Foto: Peter Bernik/shutterstock.com)
Kompanija Coca-Cola objavila je da je kompletirala preuzimanje kompanije Costa Limited od kompanije Whitbread plc za 4,3 mlrd USD. Dogovor su odobrili regulatorni organi u Evropskoj uniji i Kini.

- Vidimo velike mogućnosti za kreiranje vrijednosti kroz kombinaciju sposobnosti kojima raspolaže Costa i marketinške ekspertize i globalnog dometa koje ima Coca-Cola. Naša vizija je da iskoristimo snažnu Costa platformu da proširimo naš portfolio u rastućoj kategoriji kafe - izjavio je Džejms Kinsi (James Quincey), CEO Coca-Cola Company.

U avgustu prošle godine, Coca-Cola je saopštila da je postigla dogovor o kupovini lanca kafeterija od britanske kompanije Whitbread, za 3,9 milijardi funti, uključujući i dugove.

Costa posluje u više od 30 zemalja širom svijeta, što će pružiti kompaniji Coca-Cola znatne mogućnosti da proširi poslovanje u segment kafe na globalnom nivou.

- Whitbread je preuzeo lanac Costa prije 23 godine, kada je imao samo 39 kafeterija. Costa je sada narastao u vodeći, međunarodni brend i Coca-Cola je pravi partner koji će da povede Costa kafeterije na novi nivo ekspanzije - rekao je Alison Brittain, generalni direktor kompanije Whitbread.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.