Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.02.2019.| 13:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bogata turistička ponuda RS na sajmu turizma u Beogradu od 21. do 24. februara - Stižu i najbolji vinari

(Foto: Ammit Jack/shutterstock.com)
U saradnji sa Predstavništvom RS u Srbiji, Turistička organizacija RS će i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 21. do 24. februara predstaviti turističke potencijale Republike Srpske.

Akcenat će biti na ponudi avanturističkog turizma – rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, turistička dešavanja i manifestacije koje će se održati u Srpskoj, ali i aktuelna ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u RS, a posebno će biti najavljena zimska ponuda Olimpijskog centra Jahorina i hotelijerskih usluga na toj planini.

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu turističke ponude i usluge organizacija iz RS, kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu biće predstavljene na 88 m2 lijepo uređenog i funkcionalno opremljenog izložbenog prostora.

Turističku ponudu opština i gradova u RS ove godine predstaviće zaista veliki broj lokalnih turističkih organizacija: Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Кozarska Dubica, Laktaši, Zvornik, Teslić, Bileća, opština Milići, Etno selo Stanišići, Novi Grad, Trnovo, Modriča, Foča, Istočno Sarajevo, Hercegovačka radionica, a planirano je da se na štandu Turističke organizacije RS organizuju i mini program dešavanja kroz prezentacije turističke ponude gradova, opština i destinacija, kako bi se i na taj način doprinijelo ukupnoj promociji turističke ponude RS.

Biće promovisan i prvi Međunarodni sajam turizma Banjaluka 2019, koji će se održati od 18. do 20. aprila ove godine i na kojem će osim klasične razmjene turističkih ponuda zemalja u regionu i iz Evropske unije biti organizovana i Međunarodna konferencija turizma gdje će glavne teme biti: receptivni turizam, dobre prakse iz regiona, destinacijski menadžment i brendiranje.

Poseban program u okviru ovogodišnjeg nastupa RS na sajmu turizma u Beogradu prirediće Grupacija banja RS u subotu 23. februara u 12 časova u Velikoj konferencijskoj sali u hali 4, te tako na jednom mjestu istovremeno predstaviti kompletnu ponudu banjskih centara u RS. Кao što je poznato, teritorija RS je bogata mineralnim, termalnim, termomineralnim vodama i ljekovitim blatom čija je izdašnost i ljekovitost poznata još iz doba Rimljana.

U Republici Srpskoj registrovano je više od 200 termalnih, termomineralnih i slabo radioaktivnih izvora ovih lječilišnih voda što je zasigurno dobar pokazatelj ovog turističko-zdravstvenog potencijala, a najpoznatije su banje: ZTC Banja Vrućica Teslić, Terme Laktaši, Banja Кulaši, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović - Banja Slatina, Banja Dvorovi Bijeljina, Specijalna bolnica Mlječanica Кozarska Dubica, JU Rehabilitacioni centar Vilina Vlas.

Vinari iz RS na BeoWine sajmu

Predstavništvo RS u Srbiji je obezbjedilo i prezentaciju vinara i vinogradara iz RS na BeoWine sajmu u ovkiru beogradskog sajma turizma.

Na štandu od 63 m2 izložbenog prostora u hali 3 Beogradskog sajma, predstaviće se deset vinara i vinogradara iz RS: Podrum Vukoje, Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum Anđelić, Vinarija Jungić, Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Vinski podrum Aćimović, Vinski podrum Sekulović, Vinarija Runjevac, Vinarija Đelmo i Vinarija Berak. Promocije i degustacije vina počeće već prvog sajamskog dana, 21. februara i trajaće sve do proglašenja pobjednika u oštroj konkurenciji kvalitetnih vina našeg regiona posljednjeg dana sajma, u nedjelju, 24. februara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.