NavMenu

Broma bel donirao VeinViewer Flex uređaje Zavodu za kliničku laboratorijsku dijagnostiku i Urgentnom centru UKC RS

Izvor: eKapija Srijeda, 13.02.2019. 11:42
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: shutterstock.com)Ilustracija
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske instalirano je 30 uređaja VeinViewer Flex, koji se najviše koriste u Zavodu za kliničku laboratorijsku dijagnostiku i u Urgentnom centru UKC RS.

- U svakodnevnoj praksi srećemo mnogo pacijenata koji imaju problema sa krvnim sudovima, prvenstveno zbog čestih uboda koji su napravili ožiljke na tim krvnim sudovima. Kod tih pacijenata klasična metoda lokalizacije prikladnog krvnog suda tj. palpacija nije od velike pomoći. Česti su slučajevi pacijenata kod kojih nismo sigurni da li je krvni sud upotrebljiv. Tada nam je uređaj VeinViewer Flex od velike pomoći, jer nam pomaže u pronalasku upotrebljivog krvnog suda za venepunkciju kao i za potvrdu našeg subjektivnog palpatornog metoda tj. VeinViewer nam daje objektivnu sliku. Aparat je našao primjenu i u Zavodu za kliničku radiologiju, jer omogućava jednostavno pronalaženje krvnog suda za plasiranje braonile kod pacijenata kojima je potrebna aplikacija kontrasta kod snimanja - rekla je Branka Kotur, glavni tehničar Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku UKC RS.


Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ove uređaje je donirala firma Broma bel iz Banjaluke, navodi se u saopštenju UKC RS.

- Uređaj nam je od velike pomoći kod pacijenata koji su doživjeli traumu, koji su dovezeni u nesvjesnom stanju, kao i kod starijih osoba i djece, često ga koristimo kod postavljanja centralnog venskog katetera i u svim hitnim stanjima sa kojim se svakodnevno srećemo - rekla je Gordana Dragišić, medicinski tehničar u Urgentnom centru UKC RS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.