NavMenu

Njemačka pomaže ulaganje u poljoprivredu na području Ljubinja

Izvor: eKapija Utorak, 12.02.2019. 11:04
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Njemačka nevladina organizacija HELP je 1. januara 2019. počela implementaciju projekta "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2019-2020" na području Opštine Ljubinje. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za stabilnost Jugoistočne Evrope, a sufinansira Opština Ljubinje.

Projekat će trajati 24 mjeseca i podržati ukupno 30 korisnika na području opštine Ljubinje.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga, prenosi Preduzetnički portal RS.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane od 20. do 22. februara.

Više informacija o projektu možete dobiti i na veb stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: help.bosnia@help.org.ba


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.