Izvor: eKapija | Utorak, 12.02.2019.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Višegradska Vilina vlas širi kapacitete i gradi otvoreni bazen - Dozvoljena gradnja četvrtog sprata hotela

Ilustracija
U Rehabilitacionom centru Vilina vlas u Višegradskoj banji očekuju da će uskoro biti izgrađen četvrti sprat hotela, kao i otvoreni bazen.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Dušana Bukvić rekla je Srni da je gradnja četvrtog sprata hotela legalizovana nakon više od 15 godina, prenosi zvanični opštinski sajt.

- Uradili smo projektnu dokumentaciju za izgradnju. Imamo neke naznake da ćemo, uz pomoć osnivača Opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske, preko resornog ministarstva, imati podršku i da će taj projekat moći da bude realizovan - istakla je Bukvić.

Ona je dodala da je proširenje kapaciteta jako bitno, jer ima mnogo gostiju i svi kapaciteti bi mogli biti popunjeni.

- To se, prije svega, odnosi na našu udarnu sezonu, od početka juna do oktobra, mada mi radimo u kontinuitetu tokom cijele godine sa pristojnim prilivom gostiju, s tim da se prioriteti mijenjaju, nekad dominiraju ugostiteljstvo i turizam, a većim dijelom godine medicinska rehabilitacija i sve ono što je vezano za nju - napomenula je Bukvić.

Ona je navela da je urađena projektna dokumentacija za otvoreni bazen sa termomineralnom vodom uz sami hotel.

- Imamo obećanja i od Opštine Višegrad i Vlade Republike Srpske da ćemo imati pomoć u realizaciji tog projekta - dodala je Bukvić.

Osim termomineralne vode, koja je nadaleko čuvena po svom kvalitetu, Bukvić ističe i odgovarajuću nadmorsku visinu i ambijent u kojem je smješten ovaj rehabilitacioni centar, koji ima u ponudi terapije: elektro, ultrazvučnu, magnetnu i parafinsku.

Ona je podsjetila da su hamami u banji oduvijek atrakcija i da je veoma bitno da ta kupatila postoje u izvornom obliku, jer ta vrsta turizma privlači i goste i pacijente.

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je veliki značaj banje za razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici.

- Lokalna vlast podržava zamisao idejnog tvorca Andrićgrada Emira Kusturice da Višegrad postane banjski grad. U narednom periodu planiramo ulaganja u Višegradsku banju, hotel Višegrad i u Andrićgrad, a očekujemo i podršku Vlade Republike Srpske - istakao je Đurević.

Javna ustanova rehabilitacioni centar Vilina vlas postoji od 1982. godine i od samog početka se bavi primarnom medicinskom rehabilitacijom, ali ima i sadržaje rekreativne medicine i sve ono što je vezano za ugostiteljstvo i turizam.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.