Izvor: Tanjug | Utorak, 12.02.2019.| 11:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Indijska firma Sonalika i FPM Agromehanika iz Srbije predstavili novi model traktora

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Indijska kompanija Sonalika, predstavila je u Boljevcu u Srbiji tri nova traktora marke Solis, koji će se sklapati u boljevačkoj Fabrici poljoprivrednih maština (FPM) Agromehanika.

- Novi traktori zadovoljavaju stroge kriterijume IPARD programa Evropske unije, zbog čega će se ova fabrika naći među najznačajnijim proizvođačima traktora na starom kontinentu - rekao je direktor prodaje firme Sonalike za Evropu Adžej Kumar (Ajay Kumar).

On je dodao da je Sonalika, sa godišnjom proizvodnjom od 100.000 traktora i sa 5.000 zaposlenih, najveći indijski izvoznik tih mašina i da je plan da u narednim godinama budu među tri najveća svjetska proizvođača traktora.

Direktor FPM Branislav Rajić, naglasio je da je Agromehanika vodeći proizvođač poljoprivredne mehanizacije u jugoistočnoj Evropi.

- Cilj nam je da u strateškom partnerstvu sa Sonalikom zaokružimo proizvodnju traktora, budući da u Boljevcu sami pravimo sve vrste mašina za poljoprivredu. Planiramo da izvoz sadašnjih 65%, u narednom periodu povećamo na 75% - rekao je Rajić.

FPM-u je od 2012. godine strateški partner firme Sonalika i u Boljevcu se proizvodi oko 300 traktora godišnje.

Sonalika planira da u Boljevcu proširi godišnju proizvodnju traktora na 700, kao i da osposobi liniju za proizvodnju najmanje 30% dijelova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.