Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 11.02.2019.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za sufinansiranje zapošljavanja u Kantonu Sarajevo 9,12 mil KM - Objavljeni javni pozivi poslodavcima

Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com)
U okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo, JU Služba za zapošljavanje KS danas, 11. februara, objavila je javne pozive za poslodavce sa područja Kantona Sarajevo po programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS i VŠS i Posao za sve.

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve i zaposlenje 571 osobe, odnosno 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS i VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 pripravnika, osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Javni pozivi zajedno s aplikacijama za prijavu učešća za navedene programe objavljeni su na veb stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Obavijest o javnim pozivima će biti objavljena i u dnevnim novinama.

Svi zainteresovani poslodavci, koji imaju namjeru učestvovati u programima, treba da pripreme svu potrebnu dokumentaciju kako bi na vrijeme podnijeli aplikacije za učešće.

Javni pozivi će biti otvoreni za prijave do 28. februara ove godine, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.