Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 11.02.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Upotrebna dozvola za novi carinski terminal u Gradišci na proljeće?

Novoizgrađeni carinski terminal Gradiška na useljenje će čekati još bar nekoliko mjeseci, a iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kažu da su trenutno u procesu pribavljanja upotrebne dozvole, te da očekuju da bi je mogli dobiti u aprilu ili maju.

- Tada će se steći uslovi da počnemo planirati preseljenje naše carinske ispostave, koja se trenutno nalazi u centru grada, na lokaciju novog carinskog terminala - rekao je za Nezavisne Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO.

Po njegovim riječima, čim se sve završi, Uprava planira preseliti carinsku ispostavu i na takav način olakšati funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinska ispostava i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

- Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada - rekao je Kovačević.

U ovom trenutku na novom carinskom terminalu ne radi niko, a tek dobijanjem upotrebne dozvole i preseljenjem carinske ispostave, nova lokacija će biti u funkciji. Naravno, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi.

Zoran Adžić, načelnik Gradiške, kaže da će novosagrađeni carinski terminal imati puni smisao tek kada bude napravljen most.

- Prije toga, otvaranje carinskog terminala samo će otežati i zakomplikovati situaciju u Gradišci, ukoliko se oko Gradiške ne izgradi zaobilaznica. I sada je situacija katastrofalna zbog gužvi, čemu ste svjedoci kada putujete kroz Gradišku - rekao je Adžić za Nezavisne.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.