Izvor: eKapija | Petak, 08.02.2019.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počelo testiranje novih globalnih standarda za bezbjednost hrane

(Foto: Subbotina Anna/shutterstock.com)
Od 1. februara 2019. godine započeta je praksa testiranja novih globalnih standarda za bezbjednost hrane verzija 8 (BRC Food). Važan dodatak je i stavljanje posebnog akcenta na kulturu bezbjednosti hrane, navodi se na portalu Kvalitet.

Promjena je ta da su organizacije testirane na "standarde i vrijednosti" u oblasti bezbjednosti proizvoda i srodnih procesa.

- Ovaj pregled će se u početku odvijati procjenom akcionog plana koji je napisao viši menadžment organizacije - izjavio je Keli Kejzer, operativni menadžer za hranu u Vincotte ISACert.

To uključuje, između ostalog, opis aktivnosti koje moraju doprinijeti bezbjednosti proizvoda u cijeloj organizaciji, kao i kako i kada se te aktivnosti sprovode. Naravno, evaluacija ovog plana ne bi trebala izostati, tako da, kako kaže Stefan Klaver, glavni ocjenjivač u Vincotte ISACert, svaka organizacija suočava se sa različitim izazovima kada je u pitanju kultura bezbjednosti hrane.

Osnova je u kojoj mjeri organizacija već ima viziju o tome, koje su vrijednosti već prisutne i na koji način zaposleni imaju priliku da to učine. Naravno, dio toga je i kako omogućiti zaposlenima da donesu ispravne odluke, na primjer obukom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.