NavMenu

Cilj banjalučkog aerodroma 200.000 putnika u 2019.

Izvor: eKapija Petak, 08.02.2019. 12:09
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava Aerodroma Republike Srpske za ovu godinu ima ambiciozne planove, a jedan od ciljeva je i da broj putnika koji će koristiti ovu vazdušnu luku dostigne 200.000, rekao je juče u Laktašima vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Zoran Injac.

On je nakon sastanka sa načelnikom Opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem istakao da je cilj da ovo preduzeće postane intermodalno čvorište robnog i putničkog saobaraćaja, što će doprinijeti i razvoju ove lokalne zajednice, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Srnu.

- Pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske će se naći i usvajanje plana područja posebne namjene za prostor aerodroma, te smo razgovarali o tome da se naše preduzeće razvija na način koji neće ugrožavati interese Laktaša, ali i da dobijemo podršku za sve ono što je neophodno da riješimo u infrastrukturi - rekao je Injac novinarima.

On je naveo da je Uprava aerodroma u fazi pregovora i sa ruskom aviokompanijom, te da postoji mogućnost da na proljeće bude otvoren i direktan let Banjaluka-Moskva, te ocijenio da će to donijeti sasvim novu dimenziju ovom prostoru.

- Tokom godine će biti još nekih iznenađenja, oko kojih još razgovaramo, a javnost će o njima biti na vrijeme informisana - rekao je Injac.

Injac je napomenuo da ostaje i da se riješi završetak kargo objekta, koji će biti jedan od najmodernijih u BiH.

Načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je zajednički cilj da preduzeće Aerodromi Republike Srpske bolje radi, te da ima što više putnika.

Prema njegovim riječima, na sastanku je bilo riječi o unapređenju saradnje, kako bi se stvorili uslovi za nemetano funkcionisanje aerodroma, kao i ugodan boravak putnika, jer će razvoj aviosaobraćaja će doprinijeti i ubrzanom razvoju opštine.

- Trudimo se da nađemo rješenja za određena pitanja, kao što je da se ovo preduzeće priključi na naš vodovodnni sistem, jer zasebni vodovodni sistem aerodroma ne zadovoljava potrebe preduzeća - rekao je Karapetrović.

Karapetrović je naveo da je potrebno naći i kvalitetno saobraćajno rješenje pristupa na autoput, odnosno da izgraditi novu saobraćajnicu koja bi povezala sadašnju petlju autoputa u Laktašima sa aerodromom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.