NavMenu

Dani komunikacija od 28. do 31. marta u Rovinju - Nove kategorije IdejaX i Mixx

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.02.2019. 15:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ESB Professional/shutterstock.com)Ilustracija
Prijave za IdejuX otvorene su za sve digitalce, dizajnere i produkcijske kuće, dok nova kategorija takmičenja Mixx sada pruža priliku izdavačima da na festivalu predstave svoje radove; najbolji će imati čast da se takmiče i na prestižnim takmičenjima Cannes Lions i Mixx Europe.

Kako se navodi na sajtu Društva Srbije za odnose sa javnošću, ovogodišnji festival Dani komunikacija održaće se od 28. do 31. marta na već tradicionalnoj lokaciji, u hotelu Lone u Rovinju. Kao i svake godine do sada, pozivaju se agencije da prijave svoje projekte na prestižna takmičenja IdejuX i Mixx sa svojim kreativnim projektima i digitalnim kampanjama. Za projekat koji se na IdejiX pokaže najuspješnijim i osvoji Grand Prix organizatori će snositi trošak prijave za Cannes Lions 2019, dok će rad koji dobije titulu Best in Show IdejeX svoje snage moći da odmjeri na takmičenju Mixx Europe 2020, čije će učešće takođe finansirati organizatori.

Nacionalno kreativno takmičenje IdejaX nagrađuje najoriginalnije ideje koje su jedinstvene i pomijeraju granice, nezavisno od vrste medija u kojem su realizovane, kao i umjetnost zanata i izvođenja, dok se sa druge strane u sklopu takmičenja Mixx dodijeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama u oblasti tržišnih komunikacija.

IdejaX

Media Neutral naziv je za grupu od 11 kategorija prema poslovnim kategorijama industrija u kojoj posluju klijenti (hrana, alkoholna pića, bezalkoholna pića, trgovina i domaćinstvo, moda, zdravlje i ljepota, turizam, kultura i slobodno vrijeme, telekomunikacije, finansijske i osiguravajuće usluge, društvene akcije, korporativne komunikacije i razno), čime je iskazan bitan značaj oglašivača na takmičenju. Ovogodišnje takmičenje IdejaX biće posebno primamljivo digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama – upravo za njih prvi put je otvorena nova grupa sa nazivom Craft u kojoj se nagrađuju kategorije digital, film i dizajn. Ideje prijavljene za neku od kategorija u ovoj grupi moraće da pokažu svoje umijeće produkovanja izvanrednih rješenja pomoću inovativnih tehnika i vještina.

Na IdejiX mogu da konkurišu cijele kampanje, kao i pojedinačni radovi koji su se realizovali od 1. januara 2018. do 4. marta 2019. Projekte će biti moguće prijaviti do 10. marta, što je ujedno i posljednji prijavni rok. Za tri kategorije iz nove grupe (Craft) kvalifikacijski je period duži i traje čak dvije godine, počevši od 1. januara 2017.


Mixx

Takmičenje Mixx izrađeno je po međunarodnoj licenci IAB-a, a kriterijumi ocijenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvođenje i korišćenje medija kao i postignute rezultate. Svaki od navedenih kriterijuma podjednako je važan pri odabiru pobjednika ovog takmičenja.

Za takmičenje Mixx moguće su prijave sve do 22. februara 2019. Mogu da se prijave svi projekti koji su se realizovali od 1. januara 2018. do 1. marta 2019. Kao što i priliči takmičenju svjetskog ranga, pristigle radove ocijenjuje žiri koji se sastoji od profesionalaca iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreativnosti, produkcije i zakupa medija. Predsjednik ovogodišnjeg žirija je Marko Črne iz Omnicom Media Group Hrvatske, dok će u žiriju biti 12 predstavnika. Mixx nam ove godine donosi jednu važnu novost – uvođenje nove kategorije u kojoj će odsad moći da se takmiče izdavači kojima je ovo nova prilika da predstave svoje najbolje radove na festivalu Dani komunikacija.

Pobjednici oba takmičenja biće proglašeni na dodijelama nagrada najboljim agencijama i oglašivačima u industriji na nacionalnom festivalu tržišnog komuniciranja Dani komunikacija u Rovinju od 28. do 31. marta 2019. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.