Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.02.2019.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Preseljenje nove bolnice u Istočnom Sarajevu u martu

Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je u srijedu, 6. februara, Bolnicu Srbija u Istočnom Sarajevu gdje se sastao sa v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove Nebojšom Šešlijom, predstavnicima izvođača radova i timom za implementaciju projekta izgradnje i preseljenja nove bolnice, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministar Šeranić je rekao da očekuje preseljenje bolnice u toku marta ove godine i naglasio da bolnica Srbija Istočno Sarajevo ima potencijal za razvoj što se pokazalo kroz saradnju sa Olimpijskim centrom Jahorina u nedavnoj akciji preventivnih mamografskih pregleda.

- Nova Bolnica sa novom opremom i novim rukovodstom daje nam mogućnost da za zdravstvene radnike i pacijente obezbijedimo novi početak. Upravo zahvaljujući blizini Jahorine može se razmišljati u pravcu razvoja dnevne hirurgije, ali i drugih usluga. Stara dugovanja ćemo rješavati sukcesivno, kada budemo odredili model ne samo za ovu ustanovu nego i druge ustanove u Republici Srpskoj. U tom smislu, inicijative, dobra rješenja i unapređenje poslovanja očekujem od svih rukovodilaca zdravstvenih ustanova - poručio je ministar Šeranić.

Direktor Šešlija je informisao ministra da se naknade za radnike koje ne proizilaze iz plate iz ove godine redovno islaćuju i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju finansijskog poslovanja. On je izrazio potrebu da bolnica uspostavi saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama naročito u domenu podrške eminentnih stručnjaka i edukacije za mlade ljekare u Bolnici Srbija. Ministar Šeranić sastao se i sa predstavnicima sindikata ove zdravstvene ustanove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.