Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 07.02.2019.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nacrt zakona o sportu u RS pred poslanicima krajem 2019.

Ilustracija (Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je juče da će se Nacrt zakona o sportu pred narodnim poslanicima naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Davidović je ocijenila da je jučerašnji sastanak sa predstavnicima 43 sportska saveza Srpske bio konstruktivan i da je u fokusu razgovora bilo donošenje novog zakona u ovoj oblasti.

- Upoznali smo predstavnike saveza o aktivnostima ministarstva kada je riječ o o ovoj problematici - rekla je Davidović novinarima nakon sastanka u Banjaluci.

Ona je najavila da će u martu o novom zakonu biti sprovedene stručne rasprave u pet regija u Republici Srpskoj, te da će određene sugestije koje budu date biti ugrađene u zakonski tekst.

Osvrćući se na rad sportskih saveza, Davidović je rekla da će opredjeljenje ministarstva u narednom periodu biti pooštravanje finansijske kontrole i odgovornosti kada je riječ o utrošku sredstava koja ministarstvo dodjeljuje.

- Tu ćemo, prije svega, insistirati na kontroli i odgovornosti utroška sredstava po pitanju planiranja i organizovanja programskih aktivnosti samih saveza - navela je Davidović.

Ona je istakla da će se pokušati da u narednom periodu stvari budu postavljene na svoje mjesto i da će ministarstvu biti značajna podrška, prije svega, sportskih saveza, javnosti, ali i medija u najboljem interesu sporta u Srpskoj.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.