NavMenu

Sredinom februara u funkciji sistem za navodnjavanje Trebinjskog i Petrovog polja

Izvor: eKapija Srijeda, 06.02.2019. 15:06
Komentari
Podeli
TrebinjeTrebinje
Sistem za navodnjavanje Trebinjskog i Petrovog polja u dužini od devet kilometara biće pušten u rad sredinom ovog mjeseca.

Ovo je rečeno u utorak, 5. februara, nakon što su predstavnici Gradske uprave, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Hidroelektrana na Trebišnjici obišli pumpno postrojenje u Petrovom polju, javlja Radio Trebinje.

Prvu fazu projekta, koji je počeo da se radi prije sedam godina, finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u vrijednosti od 6 mil KM, a Grad Trebinje je obezbijedio 15% sredstava.

Mile Banjac, inženjer jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, ističe da su u prvoj fazi finansirali tri značajna objekta, pumpnu stanicu Zasad polje, Petrovo polje, devet kilometarski cjevovod i rezervoar Zupci.

- Ovih dana očekujemo da se sistem pusti u rad, izvrši probni pogon, sve je završeno, samo čekamo da otopli da se ne bi nešto zamrzlo i da ne bi bilo šteta na sistemu - naveo je Banjac.


Istakao je da će u okviru druge faze projekta biti nastavljeni radovi na završetku ostalih sistema za navodnjavanje.

- Preostaje nam da se dovrši sistem za navodnjavanje na području zubačkog platoa, da se uradi sistem u Gomiljanima, to je druga faza sekundarnih mreža i razvodnog sistema, te da se na području Mrkonjića i Moska obezbijedi sistem za navodnjavanje. To je ono o čemu sada razgovaramo sa gradskom upravom - dodao je Banjac.

Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja je istakao da će nakon završetka cjelokupnog projekta 90% obradivih površina u Trebinju biti obuhvaćeno sistemom za navodnjavanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.