Izvor: Beta | Srijeda, 06.02.2019.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EU zvanično zabranila spajanje Siemensa i Alstoma

Ilustracija (Foto: kikovic/shutterstock.com )
Evropska komisija zvanično je danas, 6. februara, zabranila spajanje francuskog Alstoma i njemačkog Siemensa, ocijenjujući u saopštenju da bi ono bilo štetno za konkurenciju na željezničkom tržištu Unije. Ova odluka Komisije bila je očekivana i francuski ministar finansija Bruno Le Mer, koji je vrlo kritičan prema tom vetu, potvrdio je da će se to dogoditi i unaprjed je osudio.

Francuska i Njemačka su se nadale da bi novostvorena kompanija predstavljala globalnog konkurenta koji može da se suprotstavi Kini.

Evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margarete Vestager rekla je danas da bi spajanje ove dvije firme stvorilo monopol na evropskom tržištu, blokiralo fer konkurenciju u EU i dovelo do poskupljenja prevoza.

U svojoj odluci ona je odoljela pritiscima iz dvije najjače zemlje u Uniji.

- Siemens i Alstom su lideri u željezničkoj industriji. Zabranili smo njihovo spajanje, zato što kompanije nisu bile spremne da odgovore na našu ozbiljnu zabrinutost u vezi sa zaštitom konkurencije - rekla je Vestager na konferenciji za novinare u Briselu.

Alstom je poznat po proizvodnji francuskih brzih vozova TGV, a Siemens po njemačkim brzim vozovima ICE. Kompanije proizvode i sisteme za signalizaciju na željeznici.

Evropska komisija od 1989. ima pravo veta na spajanja firmi, ali nije ga često koristila. Ona je u tri decenije odobrila više od 6.000 spajanja, a zabranila manje od 30. Odobrila je, na primjer, spajanje cementara Lafarge i Holcim, zatim spajanje Air France-a i KLM-a, kao i formiranje evropskog aeronautičkog giganta EADS.

Francuski ministar Le Mer osudio je odluku i prije njenog donošenja nazivajući je "greškom" i navodeći da će ona "služiti ekonomskim i industrijskim interesima Kine" time što će blokirati stvaranje velike evropske grupe u oblasti željeznice. Le Mer se založio za reviziju evropskih pravila o zaštiti konkurencije, ocijenjujući da je odgovarajuće tržište za analizu konkurencije svjetsko, a ne evropsko tržište.

Francuska i Njemačka željeli su da formiraju evropskog željezničkog giganta koji bi mogao da bude konkurent kineskom državnom CRRC-u. Pariz i Berlin, kao i industrijalci, strahuju od konkurencije kineskog CRRC-a, broj dva u svijetu u oblasti željeznice koji je nastao spajanjem dvije kineske državne firme.

Francuska i njemačka vlada su bile za spajanje, ali su uprave za zaštitu konkurencije u Velikoj Britaniji, Holandiji, Belgiji i Španiji izrazile zabrinutost da bi nova kompanija imala dominantan položaj i da bi mogla da potisne manje proizvođače vozova i poveća cijene na tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.