Izvor: eKapija | Srijeda, 06.02.2019.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradnja novog bloka Opšte bolnice Zvornik moguća na proljeće

Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je prilikom jučerašnje posjete ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić toj bolnici, da bi gradnja novog bloka mogla početi već na proljeće.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu ministarstva, Popović je rekao da je u toku izrada idejnog rješenja za gradnju novog bloka Opšte bolnice u koji bi trebalo uložiti oko 5,5 mil KM.

- Nadamo se da će ovo idejno rješenje biti gotovo do početka marta kada bismo ga predali Vladi Republike Srpske, od koje očekujemo da pozitivno reaguje - naveo je Popović i dodao da bi gradnja ovog bloka mogla da počne sa prvim danima proljeća.

On je istakao da bi, gradnjom novog bloka, bolnica Zvornik dobila značajan medicinski objekat koji će moći da pruža adekvatne zdravstvene usluge svim pacijentima iz regije Birač i šire.

Govoreći o finansijskom poslovanju Opšte bolnice, Popović je rekao da će prave pokazatelje imati početkom marta kada bude gotov završni račun o poslovanju.

- Sada mogu reći da je poslovanje u 2017. godini završeno sa gubitkom od oko 622.000 KM, ali da je taj gubitak znatno smanjen u 2018. godini - rekao je Popović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.