Izvor: eKapija | Srijeda, 06.02.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elektroprivreda HZ HB objavila plan poslovanja do 2021. - Sanacija brane HE Rama i gradnja CHE Vrilo ključne investicije

(Foto: west cowboy/shutterstock.com )
Skupština Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg ;Bosne usvojila je Plan poslovanja tog poduzeća za razdoblje 2019–2021. godina.

Rukovoditeljica Sektora za računovodstvene poslove i kontroling Blaženka Novaković predstavila je Plan poslovanja, istaknuvši detaljan plan investicijskih ulaganja, plan prihoda i rashoda, naplate fakturirane električne energije, prosječnih gubitaka na distribucijskoj mreži, kao i plan dobiti.

Planom se, kako je kazala, osiguravaju strateški ciljevi poslovanja kao što su puna pogonska spremnost postrojenja i objekata, sigurna i kvalitetna opskrba kupaca električne energije, visok stupanj naplate potraživanja za električnu energiju, kao i značajna investicijska ulaganja, posebno aktivnosti na realizaciji projekta CHE Vrilo.

Planirana dobit tako je u 2020. godini planski manja zbog planirane sanacija brane HE Rama, što će rezultirati smanjenom proizvodnjom u toj hidroelektrani, dok su ukupni prihodi u 2019. godini bitno veći u odnosu na 2020. i 2021. godini iz razloga što elektroenergetskom bilancom za navedene godine nije predviđena opskrba električnom energijom Aluminija, saopćeno je iz tog poduzeća.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.