NavMenu

Održan međunarodni kongres advokata u Berlinu: Advokatska firma "Sajić" jedini učesnik sa područja bivše Jugoslavije

Izvor: eKapija Petak, 05.06.2009. 12:51
Komentari
Podeli

U Berlinu 28. i 29. maja održan je međunarodni kongres advokata pod nazivom "Svjetska kriza u advokatskim firmama i perspektiva advokatske profesije". Organizator kongresa bilo je Evropsko udruženje advokata (www.aeuropea.com) a kongres se održavao u jednom od najboljih hotela u Njemačoj Hotel Kempinsky Bristol u Berlinu.

Na kongresu je bilo preko 50 učesnika a jedini učesnik iz regiona bivše Jugoslavije bila je Advokatska firma "Sajić" o.d. Banja Luka. Direktor i osnivač firme Aleksandar Sajić smatra da su kongresi ovog tipa dobra poslovna prilika za upoznavanje i širenje saradnje i u drugim regionima, kako Europe, tako i svijeta.

"Svjetska ekonomska kriza se, naravno, osjeti i u advokatskoj djelatnosti i veliki broj advokatskih firmi širom svijeta prinuđeno je da smanji broj zaposlenih. Samo u SAD nekoliko desetina hiljada advokata je ostalo bez posla u posljednjih godinu dana. Nažalost, nijedna vlada nije odlučila da pruži pomoć ovom sektoru. I u Bosni i Hercegovini ekonomska kriza značajno utiče na poslovanje advokata. Međutim kod nas je još stari način bavljenja advokaturom u malim kancelarijama sa 2-3 zaposlena. Postoji svega nekoliko advokatskih firmi koje su organizovane u skladu sa evropskim trendovima pružanja advokatskih usluga, koje imaju deset i više zaposlenih. Zbog toga i nije bilo nekog značajnijeg smanjenja broja zaposlenih u advokatskom sektoru, mada ne znači da, ako se kriza duže vremena nastavi, pojedini advokati neće biti prinuđeni da zatvore svoke kancelarije", istakao je Sajić.

Takođe ističe da je ovo možda prilika svima koji se bave ovim poslom da kroz bolju organizaciju rada, kroz drugačiji pristup klijentima i kroz fleksibilniji način naplate usluga, pokušaju naći unutrašnje rezerve i iz ove krize izađu jači, bolji i moderniji. Ističe da se se u Advokatskoj firmi "Sajić" odlučili za takav pristup i trude se da kvalitet usluga podignu na što veći nivo i to na način kao što je, na primjer, dobijanje certifikata za ISO standard. Sljedeći kongres će se održati 2010. godine a domaćin će biti grad Rim, saopćeno je iz Advokatske firme "Sajić".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.