NavMenu

IKEA uvodi iznajmljivanje namještaja u svoju ponudu - Kuhinja i kancelarija na određeno vrijeme

Izvor: Energetski portal Utorak, 05.02.2019. 11:45
Komentari
Podeli
(Foto: FotograFFF/shutterstock.com)
Kako bi učinio svoje poslovanje održivijim i društveno odgovornijim, najveći svjetski proizvođač namještaja IKEA se odlučio da svoju ponudu obogati uslugom iznajmljivanja namještaja.

Nova poslovna shema biće podvrgnuta testu na tlu Švajcarske. Švajcarci će moći da iznajme kancelarijski namještaj, od stolica do stolova, a dio asortimana biće i kuhinje.

- Moglo bi se reći da je lizing još jedan način finansiranja kuhinje. Kada pokrenemo ovaj kružni model, bićemo zainteresovani ne samo da prodamo proizvod, već i da vidimo šta se dešava sa njim i kako se mušterija brine o njemu - rekao je Torbjorn Luf, izvršni direktor Inter IKEA.

- Po završetku perioda iznajmljivanja, namještaj vraćate i na isti način možete uzmete nešto drugo. Umjesto da ga bacimo, mi ćemo ga popraviti i biti u prilici da ga prodamo - objasnio je Luf, dodavši da će sa svojim partnerima težiti da cirkularna ekonomija zaživi pod okriljem njegove kompanije.

S istom idejom na umu prilagodiće dizajn svojih proizvoda popravkama. Kupcima će biti omogućeno da mijenjaju vrata na novim garderoberima i kuhinjskim ormarićima kako bi u budućnosti modernizovali i osvježili izgled svoje kuće i bez bacanja čitavog ormana ili kuhinje.


Kupci namještaja u pojedinim zemljama u kojima posluje robna kuća IKEA mogu da donesu svoj stari namještaj i da dobiju vaučere u njegovoj vrijednosti. IKEA bi ga obnovila i naknadno prodala.

Konačni cilj ambicija šveskog preduzeća je inspirisanje i pružanje šanse ljudima da igraju aktivnu ulogu u zaokruživanju trenutno linearne ekonomije kroz podršku novih načina kupovine i brige o proizvodu, kao i njegovog prenosa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.